1. Στις 17/4 , οι μαθητές του ΣΤ2’ είχαν την χαρά να υποδεχτούν το “Love Van”, το «βανάκι της αγάπης», το οποίο τα τελευταία δυο χρόνια, παράλληλα με τις δράσεις σίτισης και υποστήριξης  των συνανθρώπων μας σε έκτακτα περιστατικά , συνεργάζεται με μεγάλη επιτυχία , με νέα παιδιά. Παιδιά δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου βιώνουν την χαρά της προσφοράς , μαγειρεύοντας  στο σχολείο ή οπουδήποτε μπορούν.      Οι μαθητές μας, με πολλή χαρά και υπό την καθοδήγηση του Λευτέρη Παρασκευά , έφεραν τα απαραίτητα υλικά, κι αφού τα τοποθέτησαν πάνω στα τραπέζια, στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων του σχολείου μας, που διαμορφώθηκε ο χώρος ειδικά για την συγκεκριμένη δράση, ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα υλικά για να μαγειρέψουν! 100 μερίδες φαγητού ετοιμάστηκαν  για να τις γευτούν οι άστεγοι στην πλατεία Βάθης όπου το «βανάκι της αγάπης» θα πήγαινε αμέσως μετά για να τις μοιράσει! Η συνεργασία των μαθητών/τριών μεταξύ τους για έναν κοινό σκοπό , η ανιδιοτελής προσφορά  και η ευθύνη  να παράγουν κάτι τόσο σημαντικό, τους γέμισαν με χαρά και ενθουσιασμό Οι μαθητές/τριες των Ε΄1, Ε΄2 και Ε΄3 (του 3ου Δ.Σ. ) τάξεων έφτιαξαν κουλουράκια, η Δ΄1 και η ΣΤ΄3 (του 3ου) τάξεις έβαψαν αυγά, τα τοποθέτησαν σε  όμορφα σακουλάκια και κατόπιν συνεννοήσεως, τα πήγαμε να τα προσφέρουμε στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αθηνών.
  2. Οι τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ του σχολείου μας, και ο εκπαιδευτικός όμιλος για τον εθελοντισμό  έφτιαξαν πολύ όμορφες καρτούλες και παιχνιδάκια παζλάκια με γλωσσοπίεστρα για να τα προσφέρουν στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα», ενώ έφτιαξαν κάρτες και λαμπάδες σε συνεργασία με το Δ΄3 τμήμα (του 3ου Δ.Σ.) για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, για κοινωνικούς λόγους. Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δ.Σ, αγόρασε πολύ όμορφα παιχνίδια, τα οποία πρόσφεραν μεγάλη χαρά στα συγκεκριμένα παιδάκια.  Ευχαριστούμε τους γονείς γι’  αυτή την προσφορά, στην οποία με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν!
  3. Ακόμα, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας μάζεψε ρούχα για τον ξενώνα γυναικών «Φοίβη» , στον Χολαργό.
  4. Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι από τα  χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στο χριστουγεννιάτικο bazaar με τις κατασκευές των μαθητών/τριών μας, αγοράστηκε ένα ηλεκτρικό πιάνο (με βάση και σκαμπό) κι ένα μεταφερόμενο μεγάλο ηχείο με δύο μικρόφωνα για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης στη Λάρισα (εργατικές κατοικίες).

Το σχολείο ζήτησε τα συγκεκριμένα είδη, γιατί είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.* Ένα μικρό ποσό (γύρω στα 500 ευρώ) που περίσσεψε θα διατεθεί για την αγορά μικροφώνων για το  ηχοσύστημα του σχολείου μας.

ευχαριστήρια-επιστολή-παίδων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ-2ο-ΔΗΜ.-ΣΧ.-ΠΑΠΑΓΟΥ