Home » Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Πρόσκληση σε Ομιλία

Screenshot_1

Γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, παραμονή της Εθνικής επετείου, έγινε η παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και στους παραστάτες των τμημάτων της Στ΄ τάξης και αμέσως μετά, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς έκαναν τη γιορτούλα στις τάξεις τους. Τραγούδησαν, παρουσίασαν εργασίες και θεατρικά δρώμενα! 

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων Δήμου Παπάγου – Χολαργού ενώ το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, πήραν μέρος στη μαθητική παρέλαση του Δήμου μας. Η εμφάνιση και η παρουσία τους ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτη! Μπράβο στα παιδιά μας!

αφισα2

Η Στ΄τάξη διαβάζει και δραματοποιεί παραμύθια για τα παιδιά της Α΄τάξης

Η δραστηριότητα εντάσσεται στη δράση 'Σχολείο Ανοιχτό για όλους"  και στις εκδηλώσεις Φιλαναγνωσίας για τη λήξη του Σχολικού  Έτους.

Εκδήλωση για την ώρα της γης …. την Ώρα της Γης

Εμείς την ώρα της γης βρισκόμασταν στο βουνό, τραγουδούσαμε, παίζαμε, κοιτούσαμε τα φώτα που έσβηνα στα μνημεία της Αθήνας  και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που μας τίμησε με την παρουσία της μαθαίναμε πώς να προστατεύουμε το δάσος… Εσείς τι κάνατε;;;

Απολαύστε μας !!!

 

31 Οκτωβρίου_Ημέρα αποταμίευσης

Την Παρασκευή, 31-10-2015  επισκέφθηκε τοσχολείο μας η Δ/ντρια του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Παπάγου κα Τσόκα. Μ.ιλησε με τους/τις  μαθητές/τριες της Γ΄τάξης για την αξία της αποταμίευσης και τους εισήγαγε σ΄αυτήν χαρίζοντάς τους από ένα μεταλικό χρωματιστό κουμπαρά, προσφορα του Ταμιευτηρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.
«Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό» είναι το πνεύμα που διέπει την Ημέρα.

'Ενα παραμύθι για την αποταμίευση…

 

.

 

Η ώρα της Γης… Μαθαίνουμε περισσότερα… Συμμετέχουμε κι εμείς!!!

Αύριο Σάββατο, 28 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται  να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 μ.μ έως τις 9.30 μ.μ., συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», μία παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.enlightened

Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

Φέτος, ο WWF καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF  και να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη συμμετοχή. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρνει κοντά και προτρέπει τους ανθρώπους σε μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη», τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Σ΄ αυτήν τη δράση  θα συμμετέχει το σχολείο μας και φέτος. Αν δεν βρέχει, θα συναντηθούμε στις 19.30 στο σχολείο με τα φαναράκια μας ή με τα ποδήλατά μας και θα κατευθυνθούμε προς τη γνωστή τοποθεσία απ’ όπου βλέπουμε τα φώτα που σβήνουν στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Ακόμα κι αν βρέχει και δεν πραγματοποιηθεί η δράση μας, μην ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα από τις 20.30 ως 21.30 και ενημερώστε και τους γνωστούς σας γι' αυτό. Την Τρίτη το πρωί θα γίνει στο Σχολείο μας μικρή εκδήλωση, αφιερωμένη στους στόχους της δράσης αυτής,  με σχετικά τραγούδια και δρώμενα.

Στιγμές από μια “διαφορετική” μέρα στο σχολειό μας

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 423 παιδιά, μαθητές των σχολείων μας, έλαβαν μέρος σε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες,  πολλές από τις οποίες περιείχαν “ειδικές δυσκολίες”, παιχνίδια, χορό και αθλήματα. Οι δράσεις της ημέρας ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, την φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου “Κοινωνικού Σχολείου”.

Οι κινητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν με εικαστικές δημιουργίες (πανό, τεράστια καρδιά, κολάζ), με προβολές ταινιών , ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και συζητήσεις που έγιναν στις τάξεις για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών των δύο σχολείων. Οι αθλητικές δραστηριότητες οργανώθηκαν από τους τρεις γυμναστές των σχολείων μας. Το μεγάλο πανό κατασκευάστηκε από τα παιδιά με την εκπαιδευτικό των εικαστικών. Τα πανό με το θέμα της ημέρας και η τεράστια καρδιά έγιναν από τα παιδιά και την εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής.

Εργαστήκαμε όλοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται ένα σχολείο κοινωνικό, ενεργητικό, συνεργατικό, κριτικό και δημιουργικό. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά από την εκδήλωση αποκόμισαν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός  μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του ευγενούς συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Τα παιδιά προσέγγισαν  βιωματικά το  ότι: ‘Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται και πρέπει να ζουν ελεύθεροι, ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

 

«Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. 

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

 Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για  τον τρόπο οργάνωσης της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού». 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων των σχολείων μας υπό το συντονισμό των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τη μέρα αυτή σχεδίασε και οργάνωσε εκδηλώσεις και δραστηριότητες τόσο αθλητικές όσο και ακαδημαϊκές οι οποίες προωθούν αξίες, στάσεις και δεξιότητες που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.)  .

Ενδεικτικά, το πρόγραμμά μας για την 1η  «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» θα περιλαμβάνει:

·         Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών.. Ο τρόπος οργάνωσης όλων των παραπάνω θα διασφαλίζει την εφαρμογή της θεματικής της ημέρας (Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι) και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση της ημέρας.  Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο θα  εμπλουτιστούν και θα συνδυασθούν με  τα παρακάτω:

·         Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό.

·         Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα

·         Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσικοχορευτική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ, χορογραφία σχετικού τραγουδιού κλπ.).

Οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Το υλικό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας ελπίζουμε ότι θα δώσει αφορμές για σχετικές  συζητήσεις και στο σπίτι, γεγονός που θα υποστήριζε το έργο μας.

..

Μπράβο στους μαθητές του Γυμνασίου Κριτσάς. Το τραγούδι για τη διαφορετικότητα "ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ." είναι δικό τους….!!!!! 

Τα Αερικά ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από νέους με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλες ανεπάρκειες δημιουργήθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια με την βοήθεια του μουσικοθεραπευτή Κώστα Αντάρα.

 

Ρατσισμός, ξενοφοβία – Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων from teacher88 on Vimeo.

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_ Στιγμές από τις δράσεις μας