Home » Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ημέρα Διατροφής

 

Δευτέρα 16 Οκτώβρη "Ημέρα Διατροφής"………..και εμείς στην τάξη μας, στο Στ΄2, μαθαίνουμε την αξία του πρωινού που μας γεμίζει ενέργεια, κέφι και διάθεση για μια πραγματικά δημιουργική και όμορφη μέρα

Παιχνίδια με “χρήσιμα” σκουπίδια

Οι γυμνάστριες, που διδάσκουμε στα συστεγαζόμενα 2ο και 3ο

 

δημοτικά σχολεία Παπάγου, σε συνεργασία,  και μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με παιχνίδια τα οποία υλοποιούνται με τη χρήση “χρήσιμων” σκουπιδιών.

Ζητήσαμε από τους μαθητές μας και από προπονητές τένις, να μας προμηθεύσουν με θήκες μπαλών τένις και μπάλες που δεν χρησιμοπούν πια.
(more…)

αφισα2

Ζωντανεύοντας παραμύθια…

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκαν από τα τρία τμήματα της Έκτης τάξης , Στ1, Στ2 και Στ3 του συστεγαζόμενου 3ου ΔΣ Παπάγου. Διασκευάστηκαν γνωστά παραμύθια και χρησιμοποιήθηκε η τεχνική  Stop Motion Animation. Το έργο ήταν   αποτέλεσμα  συνεργασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δύο γνωστικών αντικειμένων: της Πληροφορικής και των Εικαστικών. Οι τανλιες παρουσιάστηκαν στους μαθητές της Α΄ , στους οποίους και αφιερώθηκαν ως "πνευματική κληρονομιά" των τελειόφοιτων και ως "τελικό προϊόν"  των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και είχαν ως στόχο την καλλιέργεια σχέσεων στοργής και ενσυναίσθησης μεταξύ των μεγαλύτερων και μικρότερων μαθητών μας. . Το παιδαγωγικό πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεναρίου εντάχθηκε στη δράσεις του προγράμματος "Σχολείο Ανοιχτό για όλους"  και του γνωστικού αντικειμένου της Φιλαναγνωσίας.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τα σκηνικά και τις κούκλες με την δασκάλα των εικαστικών κα Κατσάνα Ιωάννα η οποία είναι υπεύθυνη για την καλλιτεχνική επιμέλεια και των τριών ταινιών.
Στη συνέχεια με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κα Κεφαλά Σοφία κάθε ομάδα έκανε την φωτογράφιση δύο ή  τριών σκηνών.Έγινε η ηχογράφηση και η αναζήτηση από το διαδίκτυο των ηχητικών εφέ.Τέλος έγινε το μοντάζ με το πρόγραμμα Movie Maker.
Το project  αυτό χρειάστηκε σκληρή δουλειά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τρεις μήνες.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ …. ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ… ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ

Οι φιλαναγνώστες της ΣΤ΄τάξης γράφουν τις σκέψεις τους με αφορμή τα βιβλία που διάβασαν.

Το μικρό λεξικό του ταξιδιώτη_Έργο των μαθητών των τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας

Η Στ΄τάξη διαβάζει και δραματοποιεί παραμύθια για τα παιδιά της Α΄τάξης

Η δραστηριότητα εντάσσεται στη δράση 'Σχολείο Ανοιχτό για όλους"  και στις εκδηλώσεις Φιλαναγνωσίας για τη λήξη του Σχολικού  Έτους.

Μια αυλή όλο παιχνίδια…: η αυλή μας!!!

Τα σχολεία μας λαμβάνοντας υπόψη τα ευεργετικά αποτελέσματα των οργανωμένων παιχνιδιών, διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι μαθητές μπορούν να παίξουν

ομαδικά, οργανωμένα, με σεβασμό, χαρά και παιδικά χαμόγελα.

Ευχαριστούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που διέθεσαν  το χρόνο, το κέφι τους και…. αρκετό κόπο για τρία σαββατοκύριακα.

Είμαστε σίγουροι ότι κανείς τους δεν μετάνιωσε, γιατί όλοι μας χαιρόμαστε με τη χαρά των μαθητών μας και το πολύχρωμο σχολείο μας!!!!

Εκδήλωση για την ώρα της γης …. την Ώρα της Γης

Εμείς την ώρα της γης βρισκόμασταν στο βουνό, τραγουδούσαμε, παίζαμε, κοιτούσαμε τα φώτα που έσβηνα στα μνημεία της Αθήνας  και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που μας τίμησε με την παρουσία της μαθαίναμε πώς να προστατεύουμε το δάσος… Εσείς τι κάνατε;;;

Απολαύστε μας !!!

 

Χελιδονίσματα στην αυλή του σχολείου μας

Την Ιη Μαρτίου καλωσορίσαμε  την άνοιξη λέγοντας πρωτομαρτιάτικα κάλαντα στην αυλή του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό ΦΑ κα Ξυδού που οργάνωσε την εκδήλωση με πολλούς μικρούς μας μαθητές, αλλά και την ομάδα παιδιών  από το  Λύκειο των Ελληνίδων που  επισκέφτηκε το σχολείο μας και έφερε κοντά μας τα χελιδονίσματα με το δικό της ξεχωριστό τρόπο…