Home » Articles posted by 2dimpapagou

Author Archives: 2dimpapagou

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Γενέθλια της Unicef

 

 

0-174

Σαν σήμερα πριν από 66 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης. Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του '60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.

Παραμύθι: Ευγένιος Τριβιζάς – Όλοι Γεννιόμαστε Ελεύθεροι

http://www.mikrosanagnostis.gr

Παραμύθι: Πάνος Χριστοδούλου – Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές
 

http://www.mikrosanagnostis.gr/

 

Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, πραγματοποίησαν  δράσεις και παχνίδια εντός και εκτός αίθουσας.  

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

amea_9

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012). Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της έδρας της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προχώρησε στην έκδοση αυτού του σύντομου οδηγού στην ελληνική γλώσσα. Περιέχει δεκαοκτώ κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία. 

                                        Πατήστε στην εικόνα

2017-12-03 21_43_35-Η μαγεία του να είσαι διαφορετικός…Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες (3_12) _

Δείτε το παρακάτω βιντεάκι.

Ένας άνδρας στέκεται στο κέντρο μιας πλατείας στην Ελβετία ντυμένος ως ένα γλυκύτατο αρκουδάκι. Οι περαστικοί στην αρχή είναι διστακτικοί και ντροπαλοί και δεν τον πλησιάζουν αλλά μετά, ένας ένας όλοι αρχίζουν να τον πλησιάζουν και να τον αγκαλιάζουν.
Μέχρι και ένα σκυλάκι φαίνεται να χαίρεται με την αγκαλιά του μεγάλου λούτρινου αρκούδου. Έτσι, η πλατεία μοιάζει σαν να έχει στηθεί μια γιορτή από δωρεάν αγκαλιές.Αυτή είναι η συγκινητική και ιδιαιτέρως έξυπνη διαφήμιση του οργανισμού «Pro Infirmis», της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην ουσία αποδεικνύεται ως πείραμα: σχεδόν όλοι οι άνθρωποι δείχνουμε κάποια εμπάθεια στα άτομα με ειδικές ανάγκες και λίγοι θα καθόντουσαν δίπλα στον άνδρα που κρύβεται μέσα στο αποκριάτικο κουστούμι.
«Χρειάζεται να μεταμφιεζόμαστε για να έρθουμε πιο κοντά;», αναρωτιέται στο τέλος ο άνδρας με ειδικές ανάγκες, βγάζοντας το «κουστούμι παραλλαγής». «Ελάτε πιο κοντά», κλείνει η διαφήμιση. Η μουσική που πλαισιώνει τη διαφήμιση είναι το «Funeral» των «The Band Of Horses».

πηγή:pappanna.wordpress.com

Καλό μήνα!

 

 

1η Δεκεμβρίου, σήμερα! Καλωσορίζουμε τον Χειμώνα, καλωσορίζουμε τον Δεκέμβριο! Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι είμαστε όλοι χαρούμενοι! Το όμορφο σχολειό μας αποκτά σιγά σιγά γιορτινή ατμόσφαιρα…

 

20171128_110138

 

 

Ανακοίνωση

 

εκλογες

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, το σχολείο θα είναι κλειστό, λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών που θα γίνουν την ημέρα αυτή, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφέρειάς μας, « Ο Περικλής».

 

Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στην Ελλάδα, συνήθως γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς στην αντίστοιχη ημερομηνία το 1946 ιδρύθηκε η Unicef, η οποία εργάζεται για το καλό των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα δικαιώματα των παιδιών:
464784_orig
"Έχω, έχεις, έχει… όλοι έχουμε δικαιώματα!" 
 
2017-11-19 15_00_08-Παιδίον Τόπος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο έντυπο
 
"Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
με απλά λόγια"
 
2017-11-19 15_05_38-Παιδίον Τόπος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο έντυπο

Ανακοίνωση

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Ανακοίνωση

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτεχνειο ζωγραφιες για παιδια

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τις 8.15 ως τις 9.40

Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δε θα λειτουργήσουν.

Πολυτεχνείο

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

α) Φωτογραφίες της εποχής

ΚΛΙΚ στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στον σύνδεσμο:

 

 

β) Μικρό εικονογραφημένο χρονικό των τριών ημερών (Τετάρτη 16/11 μεσημέρι – Σάββατο 17/11 ξημερώματα)

 

 ΗΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 
40 ηχητικά αποσπάσματα, από το υλικό που κυκλοφορεί για την Χούντα και το Πολυτεχνείο, μικρής διάρκειας και με κάποια σχετική χρονική σειρά για να είναι πιο εύκολα στην χρήση από τους συναδέλφους.
Πατήστε ΕΔΩ! για να μεταφερθείτε στον σύνδεσμο.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1973

 

Πρόσκληση σε Ομιλία

Screenshot_1