Συγκρότηση  Παιδικής Χορωδίας (εκπαιδευτικός όμιλος)

Φέτος στα σχολείο μας θα λειτουργήσει μία μικτή παιδική χορωδία. Η χορωδία θα αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων και των δύο σχολείων, που θα επιλεγούν ύστερα από ακρόαση. (Δηλαδή οι μαθητές αξιολογούνται και θα αξιολογούνται ξανά στη διάρκεια της χρονιάς).

Οι πρόβες θα γίνονται (μία φορά την εβδομάδα) κάθε Τρίτη για μία ώρα, μετά το σχόλασμα (13:30 – 14:30), στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.  Η παραμονή των παιδιών στις πρόβες μετά το πρωινό πρόγραμμα, θα γίνεται αυστηρά και μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Το μάθημα της χορωδίας είναι επικεντρωμένο εξ ολοκλήρου στο τραγούδι, όχι στη μουσική γραφή – ανάγνωση, ακρόαση, οργανογνωσία, μουσική εκτέλεση, παιχνίδια, κ.λ.π. που διδάσκονται στην τάξη. Στο μάθημα της χορωδίας επιμένουμε περισσότερο σε λεπτομέρειες που αφορούν τη χορωδιακή και φωνητική αγωγή, στη σωστή άρθρωση, αναπνοές, τονική ακρίβεια…

Η χορωδία είναι ένας ζωντανός μουσικός οργανισμός που θα ανανεώνει τα μέλη του και στόχος της θα είναι να αναπτύξει συναυλιακές δραστηριότητες και γιατί όχι, να γίνει ένας ενεργός πολιτιστικός φορέας που θα λαμβάνει μέρος σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Σύντομα, θα σταλεί  υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, στους μαθητές/τριες που θα  επιλεγούν (αν είναι σύμφωνοι φυσικά, οι γονείς).

Οι Διευθυντές των Σχολείων                                                        Θωμάς Κοντογεώργης

Εκπαιδευτικός Μουσικής