Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4823 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» και άλλες διατάξεις, άρθρο 89 «Λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων», δύναται η σχολική μονάδα να αποφασίσει τη συγκρότηση και λειτουργία ενός ή περισσότερων εκπαιδευτικών ομίλων μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας εφόσον υπάρχει εισήγηση εκπαιδευτικού που έχει τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα.

Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι στοχεύουν:

  • στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, της συλλογικότητας και της ένταξης στην ομάδα
  • στην  ανάπτυξη της θετικής αυτοαντίληψης και αυτοεικόνας
  • ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών

 Λειτουργούν μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου ενώ οι εκπαιδευτικοί όμιλοι των δημοτικών σχολείων δύναται να συγκροτούνται και να λειτουργούν και κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος της σχολικής μονάδας.

Η εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Φάλυ Παπανικολάου (σε  εθελοντική βάση), εισηγήθηκε τη λειτουργία ενός  εκπαιδευτικού ομίλου με θεματική : «Γνωρίζοντας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, προσεγγίζουμε την ποίηση και εκφραζόμαστε μουσικοχορευτικά» για τις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις  του σχολείου μας και η εισήγησή της έγινε δεκτή. Έτσι, για πρακτικούς και υγειονομικούς λόγους, οι συναντήσεις θα γίνονται ξεχωριστά για κάθε τάξη. Φυσικά, η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική.

Όσοι/ες συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παραμένουν στο σχολείο μέχρι τις 13.40 που θα ξεκινάει ο όμιλος και την επιτήρησή τους θα αναλάβει η κ. Παπανικολάου.

  • Ε΄ τάξη κάθε Πέμπτη
  • ΣΤ΄ τάξη κάθε Παρασκευή
  •  Δ΄ τάξη κάθε Τετάρτη από τον Ιανουάριο

Ώρα λειτουργίας του ομίλου 13.40-14.40