Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ., με συγκεκριμένες οδηγίες:

  • Οι μικροί μας μαθητές της Α΄ τάξης, θα προσέλθουν στις 10.30 π.μ. και μπορούν να συνοδεύονται από έναν γονέα. Θα μοιραστούν στα τμήματα ώστε να γνωρίσουν την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης τους  και θα κατευθυνθούν προς την αίθουσά τους μαζί με την εκπαιδευτικό, ενώ οι γονείς θα αποχωρήσουν.
  • Οι μαθητές όλων των τάξεων (εκτός της Α΄τάξης), θα προσέλθουν στις 11.15 π.μ και θα κατευθυνθούν χωρίς να συνωστίζονται και χωρίς καθυστέρηση στις αίθουσες που θα τους έχουν ανακοινωθεί. Θα τους υποδέχεται ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος.
  • Ο ιερέας θα τελέσει τον αγιασμό στον προαύλιο χώρο του  σχολείου με την παρουσία των εκπαιδευτικών που δε θα βρίσκονται στις αίθουσες, καθώς και με την παρουσία των μικρών μας μαθητών/τριών της Α΄ τάξης.
  • Στη συνέχεια, κάθε τμήμα χωριστά, θα προσέρχεται στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία του/της εκπαιδευτικού, οι μαθητές/τριες θα ευλογούνται από τον ιερέα και θα αποχωρούν  τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.
  • Οι γονείς των μαθητών μας θα περιμένουν να τους παραλάβουν έξω από τον χώρο του σχολείου (εκτιμάται 12.00)

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339

ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020:

«Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων».

Η υπουργική απόφαση ορίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στον χώρο του σχολείου κατά την προσέλευση, αποχώρηση καθώς και κατά τη διάρκεια παραμονής των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου