Αγαπητοί γονείς,                                                                     

Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά, εσείς, τα παιδιά σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ξεκινά μια ακόμα πιο δύσκολη και παράξενη εβδομάδα, που ψάχνει να βρει τα βήματά της μέσα στην κρίση της πανδημίας. Όλοι και όλες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουν τα παιδιά μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες , θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εξ αποστάσεως διδασκαλίας, χωρίς αυτή  να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

Τις επόμενες ημέρες  λοιπόν, ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας θα είναι ασύγχρονη για τα Δημοτικά Σχολεία. (Η Ασύγχρονη Εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εισηγητών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό).

Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε για τα παιδιά σας ένα λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Με την εγγραφή, οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ, μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης

Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα σας ζητηθεί ο αριθμός μητρώου μαθητή, που θα τον βρείτε στον Έλεγχο Προόδου του Α΄ τριμήνου ή σε παλαιότερους, πάνω από το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας. Για τους μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης για τους οποίους δεν εκδίδεται Έλεγχος Προόδου, θα στείλουμε τον αριθμό μητρώου με e-mail στους γονείς και κηδεμόνες, μέσω των υπεύθυνων των τμημάτων.

Για να διαβάσετε  τη σχετική εγκύκλιο και τις οδηγίες εγγραφής πατήστε στην διεύθυνση:

https://www.sch.gr/egkyklios-tou-ypourgeiou-paideias-kai-thriskevmaton-parochi-prosopikon-logariasmon-stous-mathites-tis-protovathmias-kai-defterovathmias-ekpaidefsis-apo-to-panellinio-scholiko-diktyo/

  • Εμείς, με τη σειρά μας περιμένουμε επικοινωνία και συντονισμό από τον Υπεύθυνο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, σε εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αυτές τις μέρες θα  δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις εκπαιδευτικών και  μαθητών, οπότε χρειάζεται να οπλιστούμε όλοι με υπομονή. Είναι μια συνθήκη, η οποία δεν έχει προηγούμενο, άρα όλοι μας θα δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά …ενδιαφέρουσα! 
  • Μέθοδοι και εργαλεία που τυχόν έχουν ήδη αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Αναφέρομαι στη χρήση blog που έχουν δημιουργήσει εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στο παρελθόν και τα οποία έχουν πάλι ενεργοποιήσει για την επικοινωνία με τους μαθητές τους. Αυτά, μπορείτε να τα βρείτε μέσω του site του σχολείου μας, πατώντας στο μενού: ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • Σε περίπτωση που λόγω του φόρτου εργασίας, το Σχολικό Δίκτυο δεν μπορέσει να μας εξυπηρετήσει, εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις, γι΄ αυτό θα προτείναμε να έχετε όλοι ένα λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας,  gmail.

Σε κάθε περίπτωση η διάθεσή μας για συνεργασία είναι δεδομένη, πιστεύοντας ότι από αυτή τη δυσκολία, θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί.

Καλή συνέχεια σε όλους και όλες με υγεία, αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες, με θετική σκέψη και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Πηνελόπη Κωστόγιαννη