Μια μοναδική, καταπληκτική erasmus Day, για τη διάχυση του προγράμματός μας, είχαμε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου. Δραστηριότητες που θα τις ζήλευαν επαγγελματίες, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Εκπαιδευτικούς μας. Είμαι πολύ περήφανη για τους συναδέλφους μου και πολύ χαρούμενη που προσφέραμε στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους μαθητές μας και στους γονείς τους!

Οι εκπλήξεις ξεκινούσαν ήδη από την είσοδο, όπου κάθε μαθητής δήλωνε συμμετοχή στα εργαστήρια κι έπαιρνε ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο του προγράμματος όπου αναγραφόταν το νούμερο του εργαστηρίου στο οποίο θα συμμετείχε.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης που φιλοξενήθηκαν στην Εσθονία, μίλησαν για την εμπειρία τους με μια υπέροχη παρουσίαση που έφτιαξαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Δρακοπούλου και της Εκπαιδευτικού των Υπολογιστών κ. Κεφαλά.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους βγήκαν στο προαύλιο και έπαιξαν παιχνίδια με την καθοδήγηση της κ. Παπανικολάου και του κ. Κλεισιάρη, Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής , ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν τα βιωματικά εργαστήρια που είχαν σχεδιάσει Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Όλα ήταν καταπληκτικά, δημιουργικά και κράτησαν το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των γονέων που συμμετείχαν.


1. «Ας χορέψουμε μαζί».

Ευχαριστούμε την κ. Καρύδη, γονέα μαθήτριας της Α΄τάξης που ανέλαβε να αυτό το εργαστήριο


2. «Εξιχνιάζοντας το μυστήριο των κρυμμένων φρούτων και λαχανικών».

Η Εκπαιδευτικός κ. Μπεγάκη, οδήγησε τους μαθητές σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ανακάλυψης των κρυμμένων φρούτων και λαχανικών στον πίνακα ζωγραφικής του Arcimboldo.


4. «Φρουτολαχανοσυνθέσεις»

Οι Εκπαιδευτικοί των Εικαστικών κ. Γκογκάκη και κ. Κακουδάκης δημιούργησαν συνθέσεις “έργα τέχνης” και στο τέλος του εργαστηρίου γευτήκαμε όλοι τις υπέροχες δημιουργίες. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά, δεν ήθελε κανείς να χαλάσει την υπέροχη διακόσμηση!




5. «Οι φωτογραφίες ζωντανεύουν»

Η Εκπαιδευτικός των Υπολογιστών κ. Κεφαλά συντόνισε μαθητές και γονείς να δημιουργήσουν stop motion animation.



6. «Και… θα πεις κι ένα τραγούδι»

Οι Εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών κ. Μουρίκη και κ. Μπεγάκη, ανέλαβαν το καραόκε σε … ξένες γλώσσες

7.“Μι τα φα ς όλα σι”

Η Εκπαιδευτικός της Μουσικής κ. Μαντούβαλου οργάνωσε διασκεδαστικά, Μουσικά παιχνίδια


8. «Ο κήπος της ψυχής μας»

Η Εκπαιδευτικός κ. Βουλκούδη συντόνισε μαθητές και γονείς για να ρίξουν “φευγαλέες ματιές στο πιο δημιουργικό μέρος του εαυτού τους”


Ευχαριστώ όλους τους Εκπαιδευτικούς, που με τόση προθυμία προσέφεραν τόσο όμορφες στιγμές στους μαθητές μας και στους γονείς τους. Εκτός από τους Εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν τα εργαστήρια, οι υπόλοιποι βοήθησαν στην οργάνωση και στο στήσιμο της εκδήλωσης. Η κ. Δρακοπούλου, η κ. Καραμάνου, η κ. Παλαιολόγου διέθεσαν πολλές ώρες προετοιμασίας , καθώς και η κ. Σταματοπούλου και η κ. Αποστολοπούλου που βρίσκονταν στην υποδοχή των μαθητών. Ήταν μια συντονισμένη, ομαδική δουλειά που μας άφησε μια γλυκιά γεύση, αυτή της επιτυχίας του αποτελέσματος και της ευχαρίστησης στα μάτια των μαθητών μας. Ευχαριστούμε κι όλους τους γονείς, που διέθεσαν το πρωινό του Σαββάτου για να διασκεδάσουν μαζί μας!