Οι μαθητές των Στ’1 και Στ΄2 τάξεων του σχολείου μας, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Μαΐου, την κατασκευή ενός τραπεζιού και μερικών σκαμπό από στοιβαχτό πηλό. Θα χρησιμοποιήσουν μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, όπου χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμειγμένου με άμμο και άχυρο, οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη, διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η  αγγλική λέξη cob  σημαίνει σβώλος.

Έτσι, τα παιδιά της Στ΄ τάξης θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στο σχολείο, όπως είχαν κάνει κι οι περσινοί μας μαθητές της Στ΄ τάξης που έφτιαξαν με τον ίδιο τρόπο ένα υπέροχο παγκάκι!

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, καλούμε γονείς και παιδιά να έρθουν σε μια επαφή και μια πρώτη γνωριμία με τη φυσική δόμηση, το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα: 10.00-14.00 (Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση φυσικών, τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών).

 

afisa5 teliko