Η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,   23 Μαρτίου. Όλες οι τάξεις ετοίμασαν πολύ όμορφες δραστηριότητες ενώ οι  μαθητές των μικρών τάξεων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης γιόρτασαν διαφορετικά αυτή τη φορά. Έχοντας συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό από το χριστουγεννιάτικο bazaar, αποφάσισαν να αγοράσουν με αυτό, προμήθειες για το Γηροκομείο Αθηνών. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα, να επισκεφτούν οι ίδιοι το Γηροκομείο, να προσφέρουν τις προμήθειες και να παρουσιάσουν τη γιορτούλα τους για την 25η Μαρτίου στους ηλικιωμένους. Πράγματι, όλοι αγκάλιασαν την ιδέα με ενθουσιασμό. Οι  μαθητές της Ε΄ και της Γ΄ Δημοτικού έφτιαξαν καρτούλες και οι μαθητές της Β΄ τάξης σημαιάκια για να μοιραστούν στους ηλικιωμένους που θα μας παρακολουθούσαν. Ο φούρνος της περιοχής, μάς πρόσφερε βουτήματα για το κέρασμα, ενώ η Εταιρεία Τουριστικών Λεωφορείων Τσόκας μας μετέφερε δωρεάν. Τους ευχαριστούμε όλους!

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες βρίσκονταν στην κεντρική αίθουσα και μας περίμεναν όπως οι οικοδεσπότες περιμένουν τους καλεσμένους τους! Τα εκτάκια μας, μίλησαν για την εθνική επέτειο, είπαν ποιήματα, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Το δε ακροατήριο ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε! Οι γιαγιάδες και οι παππούδες τραγούδησαν μαζί μας, χτυπούσαν παλαμάκια  και χόρεψαν! Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους μαθητές μας που συναισθάνθηκαν την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς!  Όλοι φύγαμε με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης, σίγουροι ότι θα το επαναλάβουμε!