Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκαν από τα τρία τμήματα της Έκτης τάξης , Στ1, Στ2 και Στ3 του συστεγαζόμενου 3ου ΔΣ Παπάγου. Διασκευάστηκαν γνωστά παραμύθια και χρησιμοποιήθηκε η τεχνική  Stop Motion Animation. Το έργο ήταν   αποτέλεσμα  συνεργασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δύο γνωστικών αντικειμένων: της Πληροφορικής και των Εικαστικών. Οι τανλιες παρουσιάστηκαν στους μαθητές της Α΄ , στους οποίους και αφιερώθηκαν ως "πνευματική κληρονομιά" των τελειόφοιτων και ως "τελικό προϊόν"  των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και είχαν ως στόχο την καλλιέργεια σχέσεων στοργής και ενσυναίσθησης μεταξύ των μεγαλύτερων και μικρότερων μαθητών μας. . Το παιδαγωγικό πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεναρίου εντάχθηκε στη δράσεις του προγράμματος "Σχολείο Ανοιχτό για όλους"  και του γνωστικού αντικειμένου της Φιλαναγνωσίας.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τα σκηνικά και τις κούκλες με την δασκάλα των εικαστικών κα Κατσάνα Ιωάννα η οποία είναι υπεύθυνη για την καλλιτεχνική επιμέλεια και των τριών ταινιών.
Στη συνέχεια με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κα Κεφαλά Σοφία κάθε ομάδα έκανε την φωτογράφιση δύο ή  τριών σκηνών.Έγινε η ηχογράφηση και η αναζήτηση από το διαδίκτυο των ηχητικών εφέ.Τέλος έγινε το μοντάζ με το πρόγραμμα Movie Maker.
Το project  αυτό χρειάστηκε σκληρή δουλειά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τρεις μήνες.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!